Alleen ‚Ethereum only‘ beleggers groeien, volgens Grayscale

De vermogensbeheerder zegt dat Ethereum’s massale aantrekkingskracht toeneemt.

Bitcoin (BTC) heeft veel beleggers verslaafd gemaakt aan crypto, maar het is Ethereum’s Ether (ETH) dat meer aandacht begint te krijgen, volgens Grayscale.

In een telefonisch interview met Bloomberg zei directeur Michael Sonnenshein dat er in 2020 een aanzienlijke toename is geweest van „Ethereum only“-investeerders, wat de groeiende aantrekkingskracht van de asset buiten de ontwikkelingsgemeenschap onderstreept.

Hij zei:

„In de loop van 2020 zien we een nieuwe groep beleggers die als eerste en in sommige gevallen alleen het Ethereum is. […] Er is een groeiende overtuiging rond Ethereum als activaklasse.“

Grayscale beheert een klasse van fondsen die beleggers een directe blootstelling aan de cryptocurrency markt bieden. Hoewel Grayscale’s Bitcoin Trust het meest populaire fonds blijft, heeft haar Ethereum Trust ook een sterke stijging van de netto-instroom gezien.

In het derde kwartaal bedroeg de wekelijkse instroom in de Grayscale Ethereum Trust gemiddeld 15,6 miljoen dollar. De netto-investeringen in de grotere Bitcoin Trust bedroegen gemiddeld $55,3 miljoen per week. De Grayscale familie van fondsen zag eind oktober een recordinstroom.

Eerder deze week kondigde Grayscale aan dat haar Ethereum Trust op 17 december een negen-voor-één-splitsing zou ondergaan, een stap die het fonds aantrekkelijker zou kunnen maken voor investeerders. Zoals Cointelegraph meldde, zullen de aandeelhouders vanaf 14 dec. acht extra aandelen ontvangen voor elk gehouden aandeel.

Een groot deel van de groeiende aantrekkingskracht van Ethereum is de explosie van decentrale financiering, of DeFi, die bovenop de blokketen wordt gebouwd. Bloomberg Inlichtingenstrateeg Mike McGlone zei dat Ethereum „de status van platformleiderschap lijkt te behouden“ in deze opkomende markt.

De prijs van de ether is tot op heden met meer dan 353% gestegen, maar blijft op minder dan de helft van zijn recordhoogte.

Sonnenshein sprak over de toekomst van Ethereum en zei dat het slimme contractplatform „in dezelfde lijn ligt als de blijvende kracht die Bitcoin heeft“.