Robot Ventures, andra tillbaka ‚Crypto Stripe‘ Flexa i $ 6M Raise

Robot Ventures, andra tillbaka ‚Crypto Stripe‘ Flexa i $ 6M Raise

„Crypto Stripe“ Flexa Network har slutfört en ytterligare höjning på 6 miljoner dollar i en privat försäljning av sin AMP-token som släpptes i september, vilket totalt uppgick till 20 miljoner dollar, samt en översyn av infrastrukturen för sin kryptobetalningsplattform, som utvecklats tillsammans med riskkontoret. ConsenSys.

Flexa har ett uppdrag att få Bitcoin Up krypto direkt till handlare med sin digitala plånbok SPEDN. Appen tillåter användare att spendera flera kryptovalutor för försäljningsställen hos handlare som Nordstrom, Barnes & Noble, Express eller Lowe’s.

Flexas privata försäljning av sin AMP-token avslutades den 20 november. Nya avslöjade aktörer inkluderar Compound Finance-grundaren Robert Leshners Robot Ventures II, Starwood Capital-grundaren Barry Sternlicht, AlpInvest-grundaren Volkert Doeksen och Innopays grundare Douwe Lycklama.
Prenumerera på Blockchain Bites, vår dagliga uppdatering med de senaste berättelserna.
Genom att registrera dig kommer du att få e-post om CoinDesk-produkter och du godkänner våra villkor och sekretesspolicy.

Flexa har tagit ett första handelssätt för att få kryptobetalningar mainstream, berättade Flexas grundare Tyler Spalding till CoinDesk i en Zoom-intervju. Starten planerar att gradvis decentralisera sin plånbokstjänst samtidigt som den tillhandahåller mer centraliserade programvarulösningar för handelspartner, säger Spalding.

”[Crypto] ligger utanför kärnbetalningsflödet, det är därför du inte ser Target eller Walmart eller Home Depot eller dessa andra killar accepterar de här sakerna, för det är inte en del av vad de verkligen gör. Vi har byggt detta med köpmän från början, säger Spalding.

Flexa konverterar FXC till AMP

Den nu out-of-favour Flexacoin (FXC) – som såldes under 2018 och 2019 privata finansieringsrundor – byts mot AMP mot bakgrund av en uppgradering av betalningsnätets backend, sa han. Flexacoin-innehavare kan migrera till den nya token på en-till-en-basis via den officiella portalen. Spalding sa att FXC ofta var felaktigt för sig själv som en betalningstoken. ERC-20-stiltoken är bara infrastruktur för Flexa Network.

Den nya modellen tillåter „villkorad“ insättning av AMP-token för säkerhetshantering utan att de behöver överföras från den ursprungliga adressen. Nätverket innehåller en funktion, transferByApproval, som möjliggör en mer dynamisk säkerhetsstyrning av externa konton. Spalding hävdar att funktionen är en ny Ethereum-adressfunktion som kräver tokenbyte. Projektets kod granskades av Trail of Bits och ConsenSys Diligence.

”Delningsstrategier kan användas för att systematiskt bevilja kontrollerliknande behörigheter till olika aktörer i ekosystemet. Detta gör det möjligt för AMP-avtalet att utföra vanliga implementeringssituationer för säkerhetsförvaltare, ”visar ett nytt tekniskt dokument tidigt för CoinDesk.

Kryptobetalningsleverantören släpper också Flexa-programvaran som en SDK med öppen källkod i januari, sa Spalding.